Které potraviny Vám pomohou získat štíhlou postavu?
Potraviny, které jsou zde uvedeny, by měly hrát významnou roli ve vašem jídelníčku. Tento výčet však není kompletní, proto nemyslete, že to jsou jediná jídla, která lze konzumovat.
Při hubnutí by na prvním místě měla být správná strava a cvičení. Pokud budete obojí dodržovat, půjde vám hubnutí snáze.
Proteiny :
1. Ryby
Značná část lidí vůbec nekonzumuje rybí maso, což je velká chyba. Rybí maso je bohaté na bílkoviny a vitamíny. Dopřejte si tedy aspoň dvakrát týdně rybí maso. Mezi mé oblíbené patří tuňák a losos.
2. Kuřecí maso
Kuřecí maso je vynikající nejen při budování svalové hmoty, ale i při hubnutí. Kuřecí je bohaté na kvalitní bílkoviny, a proto jeho konzumace je jedním z nejlepších kroků pro získání pevných svalů. Trávení těchto větvených bílkovin je pro žaludek náročnější, tudíž zaneprázdníte svůj žaludek na delší dobu a budete cítit déle sytí.
3. Fazole a další luštěniny
Pro vegetariány a ty, kteří vědí něco o vyvážené stravě, není novinkou, že fazole a další luštěniny obsahují velké množství proteinů. Kromě proteinů jsou také bohaté na vlákninu, která vyvolává pocit nasycení při dodržování pitného režimu.
Tuky :
4. Oříšky
Různé oříšky a semínka jsou výborným zdrojem nezbytných mastných kyselin, které jsou našemu tělu prospěšné. Mandle a různá semínka vám poskytnou dostatečnou porci těchto mastných kyselin. Přestože mastné kyseliny patří mezi zdravé tuky, jejich konzumaci byste neměli přehánět. Dávejte ale pozor, protože u některých lidí se může na určitý druh oříšků objevit alergie.
Sacharidy :
5. Celozrnné pečivo
Jedním z největších kladů tohoto druhu pečiva je velký obsah vlákniny. Vlákninu tělo využívá především při trávení, a tak přispívá správnému trávení. Vysoký obsah komplexních sacharidů řadí tmavé a celozrnné pečivo mezi dlouhodobé zdroje energie, které nezvednou hladinu cukru v krvi jako jednoduché cukry.
6. Mrkev
Mrkev je ideální nízkokalorickou svačinkou. Dodá našemu tělu betakarotén, který je dobrý pro oči a pomáhá chránit naší pokožku před sluncem. Její výhodou je, že si ji s sebou můžete vzít v podstatě kamkoliv.
7. Hnědá rýže
Podobně jako celozrnné pečivo je hnědá rýže výborným zdrojem sacharidů, vitamínů a vlákniny. Pokud se hnědá rýže příliš příčí vašemu apetitu, lze ji nahradit obyčejnou rýží, která však není tak bohatá na vitamíny.
Nyní jste se dozvěděli několik užitečných rad, jak upravit svůj jídelníček. Důležitější je, jak s těmito informacemi naložíte. Jsou lidé, kteří čtou spoustu článků o hubnutí a cvičení, ale k převedení teorie do praxe se již nedostanou.
Udělejte krok naproti své vysněné postavě. Často si ani nemusíte všimnout, že centimetry z vašeho pasu pomalinku mizí, proto své výsledky sledujte a pravidelně zapisujte přímo zde ve svém profilu.
Přeji hodně úspěchů a vytrvejte ve svém snažení.
Potraviny, které jsou zde uvedeny, by měly hrát významnou roli ve vašem jídelníčku. Tento výčet však není kompletní, proto nemyslete, že to jsou jediná jídla, která lze konzumovat.
Při hubnutí by na prvním místě měla být správná strava a cvičení. Pokud budete obojí dodržovat, půjde vám hubnutí snáze.
Proteiny :
1. Ryby
Značná část lidí vůbec nekonzumuje rybí maso, což je velká chyba. Rybí maso je bohaté na bílkoviny a vitamíny. Dopřejte si tedy aspoň dvakrát týdně rybí maso. Mezi mé oblíbené patří tuňák a losos.
2. Kuřecí maso
Kuřecí maso je vynikající nejen při budování svalové hmoty, ale i při hubnutí. Kuřecí je bohaté na kvalitní bílkoviny, a proto jeho konzumace je jedním z nejlepších kroků pro získání pevných svalů. Trávení těchto větvených bílkovin je pro žaludek náročnější, tudíž zaneprázdníte svůj žaludek na delší dobu a budete cítit déle sytí.
3. Fazole a další luštěniny
Pro vegetariány a ty, kteří vědí něco o vyvážené stravě, není novinkou, že fazole a další luštěniny obsahují velké množství proteinů. Kromě proteinů jsou také bohaté na vlákninu, která vyvolává pocit nasycení při dodržování pitného režimu.
Tuky :
4. Oříšky
Různé oříšky a semínka jsou výborným zdrojem nezbytných mastných kyselin, které jsou našemu tělu prospěšné. Mandle a různá semínka vám poskytnou dostatečnou porci těchto mastných kyselin. Přestože mastné kyseliny patří mezi zdravé tuky, jejich konzumaci byste neměli přehánět. Dávejte ale pozor, protože u některých lidí se může na určitý druh oříšků objevit alergeny.
Sacharidy :
5. Celozrnné pečivo
Jedním z největších kladů tohoto druhu pečiva je velký obsah vlákniny. Vlákninu tělo využívá především při trávení, a tak přispívá správnému trávení. Vysoký obsah komplexních sacharidů řadí tmavé a celozrnné pečivo mezi dlouhodobé zdroje energie, které nezvednou hladinu cukru v krvi jako jednoduché cukry.
6. Mrkev
Mrkev je ideální nízkokalorickou svačinkou. Dodá našemu tělu betakarotén, který je dobrý pro oči a pomáhá chránit naší pokožku před sluncem. Její výhodou je, že si ji s sebou můžete vzít v podstatě kamkoliv.
7. Hnědá rýže
Podobně jako celozrnné pečivo je hnědá rýže výborným zdrojem sacharidů, vitamínů a vlákniny. Pokud se hnědá rýže příliš příčí vašemu apetitu, lze ji nahradit obyčejnou rýží, která však není tak bohatá na vitamíny.
Nyní jste se dozvěděli několik užitečných rad, jak upravit svůj jídelníček. Důležitější je, jak s těmito informacemi naložíte. Jsou lidé, kteří čtou spoustu článků o hubnutí a cvičení, ale k převedení teorie do praxe se již nedostanou.
Udělejte krok naproti své vysněné postavě. Často si ani nemusíte všimnout, že centimetry z vašeho pasu pomalinku mizí, proto své výsledky sledujte a pravidelně zapisujte přímo zde ve svém profilu.
Přeji hodně úspěchů a vytrvejte ve svém snažení.